vrijdag 5 oktober 2018

Broederschap ≠ Noaberschap

Ha brat,

even een kort bericht.
Ook de provincie Overijssel erkent het belang van broederschap. Zie foto, gemaakt van een drie meter hoge (!) poster die thans naast de ingang van de Statenzaal van Overijssel hangt.


Opvallend is dat het provinciebestuur daarbij de link legt met het locale verschijnsel naoberschap.
Dat is dan wel weer een beetje bevreemdend want in de vergelijkingen die de broederschapskracht  beschrijven komt immers helemaal geen afstandsparameter voor! Afstand is irrelevant voor deze kracht, zoals duidelijk blijkt uit de algemene formule voor broederschapskracht:

                   TD
F   =        Hg  / Sv  [ B ∂(Lb) / ∂t  + b ∂(LB) / ∂t  ]

                  t=0

waarin Fb de veldsterkte betreft, die gelijk is aan de som van de Liefde L (wordt soms ook wel weergegeven met G van genegenheid) van broer B voor broer b en van broer b voor broer B, vermenigvuldigd met de humorconstante in het gezin Hg, gedeeld door de stressfactor SV als gevolg van vernederingen  (in de praktijk meestal door п), en dat geïntegreerd over het gehele leven, dus van geboorte op t=0 tot aan de dood TD. 
Het betreft overigens een benadering en er moet nog veel onderzoek worden gedaan naar broederschap.
We zijn dus goed bezig.

Groet, Brat.

1 opmerking:

  1. Fantastisch Brat, goede formule, alleen in welke SI eenheid drukken we het uit ? Die van magnetische veldsterkte lijkt mij voor de hand liggen. Oftewel de Tesla, doe mij maar de roadstar.

    BeantwoordenVerwijderen